AOC Raad 15 december 2016

Documentaire over groen onderwijs van de toekomst

Documentaire over groen onderwijs van de toekomst

Tasty Green Lifestyle Experience (netwerk voor jongeren in Noord-Brabant) heeft een documentaire gemaakt over de toekomst van het (groene) onderwijs. Wat moet er veranderen zodat we klaar zijn voor de uitdagingen waar de groene sector voor staat? Hoe ziet dat onderwijs eruit, in welk leerlandschap bevindt zich dat, wat is de positie van jongeren en wat is er nodig?

De Nederlandse groene sector behoort internationaal tot de top. Mondiaal zijn we nummer 2 in de export van land- en tuinbouwproducten en voedingsmiddelen. De sector staat voor grote (mondiale) uitdagingen en innovatieve ontwikkelingen gaan veel veranderingen brengen. Om te zorgen dat we de juiste en genoeg skills hebben voor de toekomst wordt er verandering van het onderwijs gevraagd. 

Bestuurders, docenten en studenten van onder meer Lentiz, Aeres, Helicon en Wageningen UR geven hun visie op het groene onderwijs van de toekomst. De documentaire brengt ook de actoren in beeld die via BONT (Brabant Ontmoet Nieuw Talent, een ‘beweging’, een nieuw ecosysteem/netwerk van bontgenoten) invulling geven aan dit toekomst beeld. BONT wordt ondersteunt vanuit Agri Meets Design, herontwerp van het onderwijs. 

Bekijk de documentaire op Youtube

www.wemakenhetbont.nl www.tgle.org www.agrimeetsdesign.nl

 


Meer nieuws