AOC Raad 13 april 2015

Groenhorst en Citaverde winnaars Prijsvraag Voorop in de Vergroening

Groenhorst en Citaverde winnaars Prijsvraag Voorop in de Vergroening

De spanning was voelbaar in de zaal, toen de jury op het podium van de Groene Ronde kwam om de winnaars bekend te maken van de prijsvraag van Voorop in de Vergroening, met als thema "What the Food". Dit keer waren er vier prijzen te verdelen, twee voor de categorie vmbo en twee voor mbo. De leerlingen en studenten presenteerden zelf hun projecten in "The Battle".

De spanning was voelbaar in de zaal, toen de jury op het podium van de Groene Ronde kwam om de winnaars bekend te maken van de prijsvraag van Voorop in de Vergroening, met als thema ‘What the Food’. Dit keer waren er vier prijzen te verdelen, twee voor de categorie vmbo en twee voor mbo. De leerlingen en studenten presenteerden zelf hun projecten in ‘The Battle’.En dat ging ze uitstekend af, zo stelde de jury. Vooral de jonge vmbo-leerlingen van Groenhorst imponeerden met hun levendige presentatie. Ook het thema van het project sprak aan: Duurzame gezonde verbinding door the place, the people and the power. De jury was vooral positief over de samenwerking tussen de verschillende partijen. Ze wonnen dan ook terecht de eerste prijs van 5000 euro.
 
>> bekijk de Powerpointpresentatie van Groenhorst

De tweede prijs ging naar Melanchton Businessschool Bleiswijk met "De zilte tomaat". De jury was bij dit project vooral geïmponeerd door het concept en de vele mogelijkheden die het biedt in de praktijk.

Bij het mbo ging de hoofdprijs naar het bijenproject van Citaverde. De school gaat bijenhotels bouwen en hoopt zo het aantal bijen in met name de steden te laten toenemen. De jury complimenteerde Citaverde College met het ondernemende karakter van het project en het feit dat het in alle opleidingen kan worden geïntegreerd. Zelfs met het restproduct, de bijenlarven die rijk aan proteïne zijn, is geëxperimenteerd om dit als innovatief voedingsmiddel te gebruiken. Ook de inzet van Design studenten, die gaan experimenteren om de bouwcapaciteit van bijen in te zetten in hun design, maakt het project een winnaar.
 
De tweede prijs was voor Nordwin College, studentenbedrijf Grow Fresh met Aquaponic voor thuis, kantoor en op school. Grow Fresh is een jong studenten bedrijf van het Nordwin college met als missie: "helpen in het creëren van een duurzame wereld, voor mens en dier". Vooral de ondernemerszin en de zakelijke uitstraling denden het goed bij de jury.
 

Meer nieuws