TVEnschedeFM 09 januari 2019

Nieuw praktijkcentrum bij Zone.College in Enschede

Nieuw praktijkcentrum bij Zone.College in Enschede

Het gaat voorspoedig met de groene school in Enschede. Een half jaar na de fusie opent Zone.College een nieuw praktijkcentrum aan de Hengelosestraat. Volgend schooljaar begint de nieuwe leerrichting voor scholieren die havo aankunnen.

Met een reuzenschaar knippen de leerlingen Nicky Reitsma en Jelle Bult maandagmiddag een lint door. Een paar minuten later beginnen de scholieren van Zone.College (voorheen AOC Oost) aan de Hengelosestraat aan hun eerste les in het praktijkcentrum. Helemaal nieuw is het gebouw niet. Het oude pand dat op dezelfde plek stond is grondig gerenoveerd, maar omdat er buiten de muren niet is uitgebreid was een bouwvergunning niet nodig. 

De school heeft de verbouwing zelf bekostigd. „Een belangrijke reden is ook dat de klimaatbeheersing in het oude gebouw onder de maat was”, vertelt schooldirecteur Mark Nijenmanting. „Voorheen werd het pand ook wel gebruikt voor praktijklessen, maar bleef eigenlijk een groot aantal vierkante meters onbenut. In het gebouw hadden we een grote zandbak, waar leerlingen altijd droog aan het werk konden met het aanleggen van straten of tuintjes.” 


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws