Januari 2017 Didactief special - 10 jaar Groen Lyceum

Didactief special - 10 jaar Groen Lyceum

Het Groene Lyceum, een onderwijsconcept voor praktijkgerichte leerlingen met een havo werk- en denkniveau, zag in 2007 het levenslicht. Gedurende vijf jaar met de mogelijkheid tot verbreding en/of verdieping in het zesde jaar, volgen leerlingen naast algemene vakken op havo-niveau, ook beroepsgerichte vakken. Wie zijn deze leerlingen? Waar komen ze terecht? En: wat vraagt ‘hoger’ praktisch onderwijs aan competenties en vaardigheden van docenten?

26 oktober 2016 Ontwikkelagenda groen onderwijs 2016-2025

Ontwikkelagenda groen onderwijs 2016-2025

In 2016 ondertekenden alle groene onderwijsinstellingen (AOC's, HO en WUR), het groene bedrijfsleven en staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken de 'Ontwikkelagenda Onderwijs'. Hierin staan afspraken tussen de drie partijen. Zij gaan ervoor zorgen dat de leerlingen en studenten nog beter zijn voorbereid op de internationaal veranderende markt en er volop ruimte gegeven kan worden aan innovaties. Ook zijn er afspraken gemaakt voor meer kennisuitwisseling.

17 december 2013 Servicedocument Technologieroute

Servicedocument Technologieroute

Stappenplan voor een arbeidsmarktanalyse voor deelname aan de experimenten voor de technologieroute. Door AOC Raad en Aequor. Versie 2014-2015.